mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. október 12. 13:27

Egekben az üzemanyagok ára – A kormánynak lépnie kell a drasztikus áremelkedésekkel szemben!

Újabb és újabb rekordokat dönt mind a benzin, mind a gázolaj ára, amiben meghatározó szerepe van annak, hogy az Orbán-kormány és az MNB tudatosan gyengíti a forintot. Mindezt azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon, így biztosítva a kiváltságos kevesek gazdagodását, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Rekordmagas az infláció, méregdrágák az üzemanyagok, a forint árfolyama mélyrepülésben, ez lenne az a nagyszerű időszak, amiről Orbán Viktor januárban még úgy beszélt, hogy „nagy idők kapujában állunk”?

A fideszes politikusok csak hárítják a felelősséget és kifogásokat keresnek az élet minden területén jelentkező egyre jelentősebb áremelkedések miatt, miközben nem foglalkoznak az emberekkel, akiknek a megélhetési költségei folyamatosan drágulnak.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítjuk a kormányt és jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

MSZP