Egészségtelen ügy

Minden sikerpropaganda ellenére Magyarország pontosan látja, miként tette tönkre a Fidesz-kormány az egészségügyet. Nap, mint nap szembesülünk a zűrzavarral, bosszankodunk az Orbán okozta káosz miatt. A várólisták hosszúak, a rendelőkben a diagnosztikai vizsgálatoknál kígyózó sorok vannak. A kormányzati szervezetlenség és arrogancia sajnos kihat az orvosokra, ápolókra is.

Az egészségügyi dolgozók folyamatosan hagyják el az országot, lassan nem marad itthon sem ápoló, sem orvos. Az Orbáni megszorítások miatt csődközelbe került kórházak nem tudják kifizetni a beszállítóikat, már nem azzal gyógyítanak amivel kell, hanem ami van.

Orbán tolvajkormánya csak leépít, rombol, és elbocsát: eddig több mint 300 milliárdot vont ki az ágazatból.
Meddig fog Orbán Viktor szórakozni a magyar betegek egészségével, a hozzátartozók türelmével?

Az MSZP olyan Magyarországot akar, ahol a gyógyulás nem csupán a tehetősek kiváltsága. Számunkra az egészségügy a közös jövőbe való befektetés, ezért 2014 után a mainál igazságosabb és biztonságosabb egészségügyi ellátórendszert építünk. Emeljük az egészségügyi dolgozók alapbérét és ügyeleti díjait, életpályamodellel és a kényszernyugdíjazás eltörlésével mérsékeljük a kivándorlást.

Az MSZP-nek megvan a gyógymódja a haldokló egészségügy felgyógyítására és életképessé tételére.

Kormos Kata
szóvivő