mszp.hu | Belföld
2015. április 02. 16:08

Egészségügyi átalakítás

„Remélem csak véletlen a dátumválasztás, hogy a nép nyelvén a „bolondok napját” választotta a kormányzat az egészségügyi rendszer átalakításának kezdeteként, bár a folyamatot ismerve, akár ki is jelenthetjük, stílusosan, újra hülyének nézik a népet.” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg mai sajtótájékoztatóját Halmi József, megyei alelnök.

Az egészségügyi átalakítás körüli dolgok is hazugságok, és csúsztatások halmaza, ahogy a Fidesztől már megszokhattuk azt, hisz saját érdekükben mindenre képesek, lopnak, csalnak, hazudnak. – mondta a képviselő. 

Halmi József szó szerint is idézett Zombor Gábor márciusi kijelentéseiből, miszerint: „Készült egy előterjesztés a kormány számára a kórházak teljes konszolidációjára. Minden feltétel adott, hogy április elsejétől adósság nélkül kezdhessék meg a munkát az új munkarendben az egészségügyi intézmények –nyilatkozott az ágazatért felelős államtitkár a M1 Ma Reggel című adásában.” 

A szocialista képviselőben felmerült a kérdés, hogy lehet 60 milliárd forintból 100 milliárdos konszolidációt végrehajtani, netán létszám leépítéssel? 

Az átalakítás részleteiről máig sem tudunk, lehet így a jó, hogy nem történt semmi – fogalmazott a képviselő –, de a beharangozások miatt bizonytalanságban vannak a szektor dolgozói, és a legfontosabb, a betegek is!

Remélem a nagyon okos, és nagy munkabírású fideszes megyebeli országgyűlési képviselők lobbiztak az emberek érdekében, és megmaradnak a megyében mindenhol a kórházak, az osztályok, és nem bocsájtanak el embereket sem. De valószínű a reményem csak eddig a percig tart – folytatta a képviselő –, hiszen ismerve őket, feltételezni sem merem, hogy az emberek érdekében tettek, nem a társaik, és a barátok zsebe hasznára, és a „diktátor” Orbán Viktornak való megfelelni akarás értelmében.

Ha az átalakítás vesztesei újra a betegek és a szektor dolgozói lesznek, akkor tüntetéssorozatot fogunk indítani, egy jó színvonalú egészségügyi szolgáltatásért, melynek első számú szereplője a betegek, és a rendszerben dolgozók. A politikának és a politikusoknak nincs helye a betegellátásban, csak abban az esetben, ha a fent említett két csoport valamelyik szereplője – jelentette ki Halmi József.

Ha a megyében egy központi kórház marad, sok jóra nem számíthatunk, hiszen a nyíregyházi kórház új igazgatója is, a nyíregyházi Fidesz frakcióvezetője lett, csak úgy politikamentesen – jegyezte meg a megyei alelnök.