2012. augusztus 27. 14:26

Egy arcátlan Fidesz-arc

A fideszes arcátlanságok folytatódnak. Most egy kormánypárti önkormányzati képviselő saját görögországi nyaralását oldotta meg a bátonyterenyei önkormányzat autójával. Tűrhetetlen, amit a fideszes politikusok a köz pénzén folyamatosan megengednek maguknak.

A Fidesz úgy kormányoz, hogy nem lett semmi abból, amit politikusai a választáson ígértek. Nem tartották be az adócsökkentésről és a munkahelyteremtésről szóló ígéretüket, de nem tartották be a tisztességes viselkedést sem. Ilyen felháborító tisztességtelenség volt a dupla költségtérítés felvétele, az azori-szigeteki nyaralás közpénzen, vagy a ”Nagy Nemzeti Dinnyekartell” árnyékában Pócs János fideszes honatya olasz dinnyéjének árusítása.

A legfrissebb luxusfideszes hír, hogy Molnár Ferenc, bátonyterenyei fideszes képviselő saját és négy társának (haverjainak?, családjának?) nyaralását az önkormányzat hivatali autójával oldotta meg. Molnár a Skoda Superb típusú járművel a görög tengerpartra utazott, majd átruccant a Meteorákhoz is úgy, hogy a benzinköltségekre még MOL-tankolókártyát is használhatott.

Különösen erős a fideszes vezetők közpénzen fenntartott autókhoz való vonzalma. Emlékszünk még a felduzzasztott kormányzat számára beszerzett száz új autóra, a Lázár János polgármesternek havi hatszázezerért kitartott luxusautóra, vagy Budai Gyula ”karcos” Audijára.

Ez volna a melldöngetve hirdetett fideszes erkölcs? Sajnos úgy tűnik igen. Ez a tisztességtelen magatartás beleillik abba a fideszes viselkedésmintába, amit a luxuskormányzás óta kénytelenek voltunk megszokni: a közpénzek és az állami tulajdon magántulajdonként való használata.

A fideszes képviselőnek, ha egy szemernyi tisztesség maradt még benne, egyetlen lehetősége van: lemond. Az MSZP ezért felszólítja Molnár Ferencet, adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát, valamint fizesse meg a kárt, amit az önkormányzatnak okozott; a luxuskormányzat pedig fejezze be az állami vagyon magánhasználatra való felélését, és annak átjátszását oligarcha barátaiknak!

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője