2011. március 08. 14:59

Egy modern társadalom megteremti a nők egyenjogúságának feltételeit

Március 8-án szerte a világban a nőket ünneplik, őket köszöntik. Nem csak az anyák, a társak, a feleségek, hanem a történelmet formáló, jogokért, egyenlőségért, békéért küzdő nők előtt is tisztelgünk.

E napon arra a küzdelemre emlékezünk, amely az évszázados korlátokat lerombolva jogot és lehetőséget biztosított minden nő számára tanuláshoz, munkavállaláshoz, közéletben való részvételhez.

Az elmúlt évek, évtizedek kézzelfogható eredményei ellenére nem lehetünk elégedettek. Hiszen nap mint nap tapasztaljuk, hogy a nők egyenjogúságának, teljesítményük valódi elismerésének ma még számos akadálya van. Közös felelősségünk, hogy ezek az akadályok mielőbb elháruljanak.

Egy modern, igazságos társadalom minden nő számára megteremti azokat a feltételeket, melyek között biztonságban és szabadon élhetnek a választás jogával. Azzal a szabadsággal, hogy anyává váljon, hogy sikeres lehessen a munka világában, hogy kiteljesíthesse a benne rejlő kreativitást.

Ez a legtöbb, amit egy társadalom, egy közösség adhat. Ezért kell tennünk és dolgoznunk a szabadság, az egyenlőség, és a szolidaritás szellemében.

Mesterházy Attila,
az MSZP elnöke - frakcióvezető