mszp.hu
2024. március 15. 08:09

Molnár Zsolt: A patrióta szociáldemokraták elkötelezettek a nemzet egysége mellett

Molnár Zsolt: A patrióta szociáldemokraták elkötelezettek a nemzet egysége mellett
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepnapján, március 15-én Székelyföldről, Kökösről jelentkezett be Molnár Zsolt pártigazgató. Az MSZP országgyűlési képviselője, a Nemzeti Összetartozás Bizottság alelnöke Gábor Áron emlékhelye mellett mondott beszédet a nemzet egységességének fontosságáról és a magyarság jelenéről, valamint jövőjéről.
Molnár Zsolt Gábor Áron emlékhelye mellett állva elmondta, a székely származású magyar hős ezen a helyen életét adta a nemzet függetlenségéért, reménytelen, kemény küzdelmet vívott a sokszoros túlerőben lévő – szentnek nem nevezhető – császári, cári csapatokkal, akik egyesülve rontottak a magyar nemzeti függetlenségre. Gábor Áron szervezte meg elsőként Székelyföldön a székely hadiipart, ágyúi a mai napig híresek, története példát mutat arról, hogyan kell részt venni egy összefogásban.
 
1848-49 máig ható üzenete, egy nemzet csak akkor lehet sikeres, ha képes összefogásra, emelte ki a szocialista pártigazgató. Mint mondta, Gábor Áron élete erről szólt. Fontos, hogy a magyar nemzet függetlenségéért sokan harcoltak, akiknek magyar volt a szívük, a lelkük, de nem magyar volt az anyanyelvük. Hasonlóan együtt harcoltak a jobbágyi, polgári és nemesi származásúak is. Olyan emberek fogtak össze, akik sokféleképpen gondolkodtak a világról, a közös ügy azonban összekötötte őket.
 
„Én szeretném hinni, hogy a mai nemzeti ünnep arról szól, hogy a magyar nemzet képes újra összefogásra” – mondta el Molnár Zsolt. Szerinte fontos, hogy béke legyen és helyes, amikor erről beszélnek a politikusok, ez azonban csak akkor lehet hiteles, ha a magyar nemzeten belül is béke van, nincs kettészakítva a nemzet kirekesztettekre és ahhoz tartozókra. Mindenki magyar, akinek nemzeti érzelme van, akinek magyar a szíve. Azokat pedig politikai felelősség terheli, akik megosztják az országot.
 
Az ellenzéknek is tennie kell azért, hogy ne választhassa le őket a kormány a nemzetről. Molnár Zsolt párttársaival több száz kilométert utazott, hogy hitet tegyen a baloldali patriotizmus mellett, hiszen egy nemzet, egy ország akkor lehet sikeres, ha vannak olyan kérdések, melyekben egyetértés uralkodik. Abban pedig egyetértés van, hogy helyes volt a nemzeti függetlenségért harcolni, a sokszoros túlerővel szemben is küzdeni, a sokezer éves magyar történelem arra tanít, csak akkor tudunk helytállni, ha nem hagyjuk magunkat belül megosztani.
 
„Nagyon szeretnék hinni abban, hogy az ország hatalmasságai, az ország vezetői is ebben a szellemben fognak ezen a napon beszélni. Mi, patrióta szociáldemokraták hiszünk abban, hogy ez a nemzet még legalább ezer évig sikeres lesz, és a Kárpát-medencében is a magyar lesz az a nyelv, amit a legtöbben beszélnek. Végezetül arra kérek minden magyart, éljen bárhol, akár a Kárpát-medencében, akár a világ más részén, szánjon időt ma a megemlékezésre, tisztelje meg több mint ezeréves történelmünket” – zárta ünnepi beszédét Molnár Zsolt.

Kapcsolódó párttagok