2011. január 18. 19:00

Egy újabb Fidesz hazugság ellehetetleníti a versenysportot

A versenysportban van még bőven pénz - gondolhatja a laikus -, hiszen jutott pl. a debreceni stadionra is 10 milliárd. Aztán Kósa Lajos felháborodottan követelte még az ÁFA-t, amit sietve meg is ítéltek neki. Így lett 12,5 milliárd Kósa úr stadionjára. Másoknak ugyan nem jutott ennek a töredéke sem, de azt mondták a fidesznél, hogy ne aggódjanak, mert ott van még számukra az adókedvezményekből fakadó támogatások lehetősége. Erre most kiderül, hogy ismét hazudtak, ahogy azt már lassan az egész ország megszokhatta a Fidesz-KDNP bűnszövetségtől.

A magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal - jelentette ki kedden Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke.

Ez nagyjából annyit tesz, hogy a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható. Az állami teher ugyanis véges, sőt, a most bejelentett Második Orbán Csomag további megszorításokat jelent, ami minden bizonnyal kihat a sportra is. Erősen kétséges, hogy az állam pótolni tudja majd a versenyszférából érkező, adókedvezményre építő befektetések, támogatások elmaradását.

Az MSZP a törvény alapos átgondolását és átalakítását javasolja, mert jelenlegi formájában ellehetetlenítené a legnépszerűbb csapatsportágak zömét.

Varga László,
az MSZP országgyűlési képviselője