mszp.hu | földeladás trafikmutyi
2015. november 05. 18:47

Egy vita margójára

A mai vitával kapcsolatban meg kell, hogy jegyezzük: egészen megmosolyogtató, amikor az a Fidesz hivatkozik a politikai korrektségre, amely az elmúlt öt évben csak az önös érdekeit és saját barátait szolgálta ki döntéseivel. Így vették el az emberektől a magánynyugdíj-megtakarításaikat, így verték szét a takarékszövetkezeteket, és így nyúlták le a trafikokat.

Most az állami földekre fáj a foguk. A mai vita arra lett volna jó, hogy szembesítsük a Fideszt a földrablás hibáival. Azzal, hogy amire most készülnek, súlyosan veszélyezteti a magyar gazdák és a magyar vidék jövőjét. A vita arra is jó lett volna, hogy elmondja a Fidesz, mire akarják fordítani a bevételnek tervezett 300 milliárd forintot. Mindemellett azt is elmondhatta volna a jobboldal, hogy az önmagukat lebuktató törvényjavaslatuk értelmében miért a saját barátaik zsebét szeretnék teletömni a házi agrárkamarájuk által meghatározott, megemelt bérleti díjakkal.

Sajnáljuk, hogy a Fidesz végül a magyar gazdák helyett Mosonmagyaróváron is a gázszerelőkből lett földművesek pártjára állt. Nagy türelemre van szükségünk akkor, amikor a helyi Fidesz kétségbeesett magyarázkodását figyeljük. Ez kiemelten igaz akkor, amikor több mint egy hete nem válaszoltak hivatalos megkeresésünkre.

De nem adjuk fel a küzdelmet! Küzdeni fogunk a vitáért és a magyar gazdákért! Ezért élünk azzal a lehetőséggel, amelyet Dr. Nagy István ajánlott fel. A következő napokban újból felkeressük őt, hogy újra egyeztessünk egy új vita időpontjáról. Most már nem tud több kibúvót keresni, mivel ő maga nyilatkozta, hogy bármikor készen áll a vitára.

Mosonmagyaróvár, 2015. november 5.

Beke Károly
az MSZP elnökségének tagja
az MSZP GYMS Megyei Területi Szövetségének elnökhelyettese

Dr. Kovács Tamás
az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Helyi Szervezete elnöke