Belföld | családon belüli erőszak közlemény
2012. november 13. 08:53

Egyelőre családon belül marad az erőszak

A parlament elutasította a Magyar Szocialista Párt határozati javaslatát, amely a családon belüli erőszak megoldásában komplex, hatékony érdemi megoldásokat kínálhatott volna.

Arra tettünk javaslatot, hogy a Kormány tárja fel, melyek a társadalmi méretű agresszió okai, s ezek közül melyek vezetnek ahhoz, hogy a hozzátartozók közötti erőszak elleni fellépés mindeddig nem bizonyult hatékonynak. Fontosnak ítéljük annak feltérképezését, hogy a szociálpolitika, a gyermekvédelem, az igazságszolgáltatás és a bűnmegelőzés területén milyen eszközök állnak rendelkezésre a hozzátartozók közötti erőszak megelőzésére és megfékezésére, illetve hogy ezek miként fejleszthetőek.

A MSZP konferenciáján a szakemberek arról győztek meg bennünket, hogy a Btk. módosításán túl további eszközökre és az említett szakterületek együttműködésére is szükség van.

A nemet mondás egyik leggyilkosabb eszköze a halogatás.

Lukács Tamás a KDNP részéről azzal indokolta a határozati javaslat elutasítását, hogy az alkotmányügyi bizottság és az emberi jogi bizottság nyílt napot kezdeményezett a témával kapcsolatosan.

A Fidesz hallgatott.

 Azonnali állami segítségnyújtásra van szükség az áldozattá, vagy az elkövetővé válás, az áldozat sérelmeinek orvoslása, megelőzése és megakadályozása érdekében. Az MSZP újra javaslattal fog élni és a nyílt napon is részt vesz.

Kormos Kata
Szóvivő