Belföld | repülőnap közlemény honvédelem
2013. augusztus 06. 17:21

Egyetlen eredmény

Üdvözöljük a tényt, hogy 3 év kihagyás után ismét megrendezésre került a Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai bemutató. Ez a rendezvény a rendszerváltás óta meghatározó esemény mind a lakosság, mind a Magyar Honvédség számára. Fontos szerepe van abban, hogy a felnövekvő nemzedék bepillantást nyerhessen a Honvédség életébe, ezzel erősítve a honvédelem ügyének társadalmi megbecsülését. Ezúton köszönjük katonáinknak a bemutatón tanúsított derekas helytállását, hisz a hatalmas hőségben is frissen és készségesen mutatták be a haditechnikai eszközöket kicsiknek és nagyoknak, pilótáink pedig ismét tanúbizonyságot tettek tehetségükről és képzettségükről.

Külön szükséges kiemelni, hogy a hasonló rendezvények az utóbbi 3 évben még inkább felértékelődtek, hisz a honvédelmi költségvetés soha nem látott mértékű megnyirbálása miatt katonáinknak lassan szinte csak ezek az alkalmak maradnak, hogy gyakorlatozhassanak és üzemeltethessék a haditechnikai eszközöket.

Sajnos azonban a rendezvény szervezésével kapcsolatban látványos problémák is akadtak, amik számos, megválaszolásra váró kérdést vetnek fel:

Milyen forrásból finanszírozták a rendezvényt, és az mennyibe került pontosan? Igazak-e azok a felröppent információk, miszerint a rendezvény költségvetése jóval meghaladta a korábbi Kecskeméti Repülőnapok költségvetését?

Kecskemét városa és a helyi vállalkozások mindig aktívan vettek részt a Kecskeméti Repülőnap szervezésében és lebonyolításában. Ezt az évtizedek alatt kialakult tapasztalatot mennyiben vették igénybe a rendezvény szervezői?

Az előre látható hatalmas hőség ellenére miért fogyhatott el az ivóvízkészlet a rendezvény közel felénél?

Mindent összegezve azonban kijelenthetjük, hogy a Kecskeméti Repülőnap a honvédelmi tárca legnagyobb sikere, hisz ezen kívül nem sikerült más érdemi eredményt felmutatni az elmúlt 3 évben sem a szükséges fejlesztések, sem az állomány munkakörülményeinek javítása tekintetében, miközben történelmi mélypontjára csökkentették a honvédelmi költségvetést.

Demeter Márta,
az MSZP elnökségi tagja