Egyetlen év alatt háromszor sikerült az ellenzéknek a népszavazás eszközével legyőzni Orbán Viktort

A Fidesz gyáván megfutamodott egy népszavazástól – a gyáva megfutamodás évfordulóján.
Pontosan egy éve, 2016. február 23-án Orbán Viktor gyáván megfutamodott a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás elől, kopasz verőlegényeket küldve az MSZP politikusaira, nehogy az emberek véleményt formálhassanak a kormány politikájáról. Ma az olimpiai pályázatról nem mer a Fidesz népszavazást kezdeményezni, annyira retteg a vereségtől. Bár a nagy fideszes földrablásról szóló népszavazást adminisztratív eszközökkel ellehetetlenítették, a földmutyiról szóló kormányrendeletet mégis visszavonták. 
 
Egyetlen év alatt háromszor sikerült az ellenzéknek a népszavazás eszközével legyőzni Orbán Viktort.
 
A Fidesz irányította országban csak arról lehet népszavazást tartani, amiről a Fidesz úgy érzi, megnyerhet – de még a rendszerváltás utáni magyar politikatörtént leggusztustalanabb kormányzati kampányát követően sem sikerült Orbán Viktornak egy érvényes népszavazást összehoznia a menekültkérdésről. 
 
A Fidesz a választási rendszert manipulálhatja, az ellenzéki képviselőkre verőlegényeket küldhet, saját bólogató embereivel töltheti fel a Nemzetinek hazudott Választási Bizottságot, mégsem tudja megakadályozni, hogy az emberek kifejezzék a véleményüket. Ez pedig egyértelmű: a pöffeszkedő, kizárólag a gyűlöletre építő, hatalmában elbizakodott kormány politikáját egyre többen utasítják el Magyarországon.  
Molnár Gyula,
az MSZP elnöke