2012. március 23. 09:01

Egyetlen gazda sem tudta igénybe venni a hitelt

Dr. Veres János, megyei elnök aggályait osztotta meg tegnap a megyei sajtó képviselőivel, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből még egyetlen egy gazda nem tudta  igénybe venni az elmúlt évi fagykár miatti kárenyhítésnek a döntő részét képező hitelkeretet.

A kérdésben múlt évben már többször megszólalt az MSZP, és láthatóan megint csak nekünk van igazunk. – mondta. Azaz, nincs olyan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazda, aki azzal a feltételrendszerrel - amelyet a kormány kidolgozott és meghirdetett- fel tudna venni hitelt a gazdálkodása finanszírozásához.
 
Korábban is azt mondtuk, hogy a kormány nyúljon be a költségvetési tartalékba és egészítse ki a rendelkezésre álló forrásokat, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdák kapják meg a kárenyhítést. Mindenfajta fideszes politikusok korábban arról értekezett és verte a mellét, hogy milyen komoly összegű lesz az a pénz, amihez hozzájuthatnak a gazdák.

Ma sajnos kijelenthető, a hitelből senki nem tud semmihez hozzájutni eddig. Nem kaptak érdemi kárenyhítést a gazdák. Újra hazudott a Fidesz!