mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 25. 22:14

Egyeztessen a miniszterelnök a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéről!

Egyeztessen a miniszterelnök a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéről!
A leghatározottabban kérem Magyarország miniszterelnökét, hogy folytasson a parlamenti és parlamenten kívüli pártokkal egyeztetést, akár pártelnöki szinten, hogy ki vezesse a továbbiakban a Nemzeti Választási Irodát – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, keddi online sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, Pálffy Ilonának, az NVI vezetőjének keddi lemondása messze túlmutat egy személyi kérdésen: az egész magyar választási rendszerrel, a választójogi törvénnyel, a választási eljárásról szóló törvénnyel, „sőt az egész Kárpát-medencei magyarság választójogával kapcsolatosan rengeteg legitimációs kérdés függ attól”, ki fogja vezetni az irodát.

„Ezért haladéktalanul, azonnal, egyeztetésre van szükség. Megkerülhetetlen ez a helyzet. Nem lehet egypárti, fideszes alapon kinevezni új vezetőt” – hangsúlyozta.

Ismertette: hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság, „pontosabban fogalmazva annak hat tagja, aki szembefordult a joggal és szembefordult a népakarattal, (…) egy politikai színjáték végén megtagadva a hozzászólás lehetőségét a kezdeményezőtől”, megtagadta az MSZP Balatonról indított népszavazási kérdéseinek a hitelesítését.

„Megtudtuk, hogy a Nemzeti Választási Bizottság nem más, mint a ’Nemzeti Együttműködés Rendszerének’ választási bizottsága” – mondta Molnár.

Megköszönte az NVB „öt bátor tagjának”, aki támogatta az előterjesztést, és a több mint százezer magyar választópolgárnak, aki „aláírásával támogatta közös ügyünket”.

„Annak a hat kevésbé bátor tagnak meg biztos, hogy biztosított a jövője adott esetben, hiszen nekik nem volt fontos az ingyenes strand, a kempingjeink, a szabad vizeink, nem volt fontos a jogi diplomájuk, az az eskü, amit arra a tettek. Azt gondolom, szégyenkeznivalója nem nekünk /van/, nem az öt helyesen szavazónak, nem a Magyar Szocialista Pártnak és annak a több százezer embernek, aki támogatja akár aláírásával, akár kommunikációjával ezt a kérdést” – mondta Molnár Zsolt.
Azt ígérte: az MSZP nem adja föl „ezt a csatát”.

„A Magyar Szocialista Párt folytatja azt a küzdelmet, amelyet a szabad vizek melletti strandokért, a természetes környezet megvédésére, a nádasok, tavak, folyók, folyópartok, strandok, kempingek megvédésére folytat. Ezért a Kúriához fordul jogorvoslatért és természetesen minden kommunikációs eszközzel folytatjuk a jövőben ezt a küzdelmet (…) és meg is fogjuk nyerni ezt a csatát!” – mondta.

Kapcsolódó párttagok