Egyre dagad a fideszes földmutyi

Mára jól látszik, hogy Orbán Viktor három éves kormányzása alatt kétharmados hatalmát a gazdák kisemmizésére, és saját körének földöz juttatására használja. Nemrég kiderült a földek újraosztását még a Nemzeti Földalapkezelő vizsgálata is súlyosan szubjektívnek tartja, gyakorlatilag kimondja, a pályáztatás és az elbírálás a mutyizás iskolapéldája.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mégis megpróbálja elmismásolni a Fidesz számára kínos állításokat megfogalmazó jelentést, és még saját pártja képviselőjének kérésére sem hajlandó azt nyilvánosságra hozni.

Itt hívnánk fel Fazekas Sándor és a sajtó figyelmét, hogy a jelentést az MSZP már nyilvánosságra hozta.  (Jelenleg is elérhető a párt honlapján http://mszp.hu/sites/default/files/nfa_eb_vizsgalat11.pdf.)

Ettől kezdve mindenkinek a fantáziájára bízzuk, mit gondol az Orbán-kormány földosztásáról, a fideszes mutyizásról, a haverok erőszakos, minden szakmai érvet háttérbeszorító kiszolgálásáról.

Ha a miniszter úrban maradt még némi tisztesség, akkor egyet tehet: nyilvánosságra hozza azt a két mellékletet, amely a nyertesek adatait tartalmazza. Ebből kiderülhet, hogy akik nyertek mennyiben köthetőek a kormánypártokhoz, kiderülhet, hogy félreértés volt-e az egész vagy országos csalás.

Az MSZP a kishantosi Ökológiai Mintagazdaság ügyében pedig úgy véli, kicsinyes bosszúról van szó, a gazdaság bezárása minden szakmai érvet nélkülöz.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke