Egyre durvább a helyzet a fővárosban

1839 napja szórakozik a kormány, 1839 napja bénázik a főváros a BKV finanszírozásának ügyében – jelentette ki Horvát Csaba budapesti frakcióvezető. Mint mondta, Tarlós István főpolgármester hivatalba lépése óta nem sikerült olyan megállapodással előállni, amely normálisan biztosítaná a budapestieknek a közlekedési szolgáltatást.

A politikus szerint a legjobb hír, amit Tarlós erről mondott, hogy ugyan a pénzről nem tud mondani semmit, de talán Orbán Viktor tiszteletét teszi a városházán. Közben eltelt öt év, és az idei évre még mindig hiányzik 15 milliárd, ami jelentős problémát okozhat novembertől – mondta a frakcióvezető, megjegyezve, hogy mindez annak ellenére történik, hogy a budapesti polgárok napi 18 milliárd forint adót fizetnek be. Elég a kormányzat és a főváros bénázásából és huzakodásából, Tarlós pedig vasalja be, ami a budapestieknek jár – követelte a megoldást.

A hármas metróval kapcsolatban a szocialista városatya elmondta, hogy azonnal fel kell újítani, nem mentegetőzésre és visszamutogatásra van szükség. Annál is inkább, mert a szocialista városvezetés idején felújították az egyes és kettes metrót, valamint szerkezetkész lett a négyes metró is.

A Széll Kálmán téri beruházásról úgy vélekedett, hogy nem a csúszással van a baj elsősorban, hanem azzal, hogy tudatos tervezéssel elkerülhető lett volna a káosz. Így azonban Buda járhatatlanná vált, és ez nem normális.

A Cséry-telepről kijelentette, hogy az elmúlt két évben nem történt semmi a környezetszennyezés okozta kár enyhítésére, sőt még a kárfelmérés sem történt meg. Nonszensznek nevezte, hogy a főváros újabb és újabb határidőket ad magának a kárfelmérés megkezdésére annak ellenére, hogy megvan rá a forrás.

Horváth Csaba megdöbbenését fejezte ki, amiért a kormány, élén Fazekas Sándor miniszterrel bérbe akarja adni az Európa- és világszerte kuriózumként elismert Molnár József-barlangot. Felszólította Fazekast, hogy ne készítsen elő köztörvényes bűncselekményt, és ne döntsön olyan ügyben, ami Magyarország számára fontos értéket tehet tönkre. Utalt arra, hogy a bérbeadás megakadályozhatja, hogy a barlang a világörökség részévé váljon.

Zugló segít

2022-07-18 13:25

Kapcsolódó párttagok