MTI
2011. május 03. 12:46

Egyre több debreceni érzi úgy, hogy a Fidesz becsapta

Az MSZP szerint egyre több debreceni érzi úgy, hogy a városvezetés becsapta; Suták Miklós, a városi időközi önkormányzati képviselő-választás szocialista jelöltje keddi debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: többen támogatják őket, mint az ősszel.

Debrecen 9. számú egyéni választókerületében azért kellett június 5-re időközi választást kiírni, mert a korábbi képviselőt, Győri Gyulát (Fidesz) a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi elnökhelyettesévé nevezték ki, és új posztja összeférhetetlen a képviselői mandátumával.

Suták Miklós elmondta: negyedannyi idő alatt háromszor annyi ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, mint az ősszel. "A hangulat megváltozott, az MSZP támogatói nem bújtak el, érzékelhető az emberek elfordulása a városvezetéstől" - hangoztatta.

A politikus az MTI felvetésére elmondta: meggyőződése, hogy nem lesz annyi szavazója a június 5-i választáson a Fidesznek, mint ahány ajánlószelvénynek az összegyűjtését - 1013-at - hétfőn bejelentették. Hozzátette: az emberek elsősorban a helyi ügyekkel fordultak hozzá, de a közlekedési problémákon és a csatornázottság hiányán túl egyre inkább hangot adtak a kormány munkájával kapcsolatos kifogásaiknak. "A választók nem ezt várták, a Fidesz becsapta őket" - fogalmazott, hozzátéve, hogy magát tartja az egyetlen baloldali jelöltnek.

A választáson korábban jelezte még indulását Mezősi János, a DISZ Kulturális és Sportegyesület, Komolay Szabolcs, a Fidesz-KDNP és Csikai József, a Jobbik jelöltje. Sztancs Gábor független jelöltet a Civil Fórum Debrecen Egyesület támogatja.