mszp.hu | Belföld, Külföld | Külügy
2022. január 30. 11:11

Egységben Magyarországért: Orbán ne menjen Moszkvába, ha pedig elmegy, akkor haza se jöjjön!

A rendszerváltás óta eltelt három évtizedben soha nem érte még olyan támadás hazánk szuverenitását, mint a múlt héten: Vlagyimir Putyin orosz elnök arra szólította fel Magyarországot, hogy hagyja el a NATO-t.

Az éppen Ukrajna megszállását fontolgató Oroszország arra kér minket, hogy áruljuk el szövetségeseinket, mondjunk le szuverenitásunkról, és tegyük hazánkat katonailag védtelenné. A képtelen felszólítást követően a hazánk szövetségeseivel szemben mindig oly’ hangos magyar miniszterelnök néma maradt. Nincs szuverenitásféltő szabadságharc és kardcsörtetés, csak egy repülőjegy Moszkvába. Nem véletlen, hogy mára az Európai Parlament, a V4-ek és a szövetségeseink is nyugtalanok a találkozó miatt, ebben a feszült helyzetben pedig árulás Moszkvába menni.

Az Egységben Magyarországért azt követeli Orbán Viktortól, hogy nyugtassa meg hazánk joggal zúgolódó szövetségeseit, mondja le moszkvai látogatását és tegye egyértelművé: “nem leszünk gyarmat”; Magyarország helye az Európai Unióban és a NATO-ban van! Az a miniszterelnök, aki ilyen helyzetben némán, csettintésre Moszkvába utazik, hogy a Kremlben a szőnyeg szélén toporogjon, elárulja Magyarország és Európa érdekeit is. Az Egységben Magyarországért azt követeli a miniszterelnöktől, hogy ne menjen Moszkvába, ha pedig elmegy, akkor haza se jöjjön!

Dobrev Klára - DK

Donáth Anna - Momentum