2012. április 05. 15:50

"Egységes jelölt, egységes nemzet"

"Egységes jelölt, egységes nemzet" címmel tartott csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt Kecskeméti Szervezete. Mint a fenti megnevezés is sejtette, a volt köztársasági elnök körül kialakult botrányról, s az új jelölt személyéről beszéltek a hírös városi szocialisták.

Király József, az MSZP helyi elnöke kezdte a sajtótájékoztatót, s elmondta, hogy üdvözlik a köztársasági elnök lemondását. A politikus hozzátette, hogy a plágiumbotránytól függetlenül, már korábban sem tartották megfelelő személynek Schmitt Pált, melynek tavaly is hangot adtak. 2011 decemberében a hírös városi szocialista frakció nem vett részt a köztársasági elnök látogatásán, s ezt a közlemény adták ki akkor:

"A megyei és városi szocialista frakció a köztársasági elnök fogadásán azért nem vesz részt, mert semmi okot nem lát a közös ünneplésre. A Fidesz az emberek egyre nehezedő sorsával nem törődve folyamatosan semmibe veszi a nemzeti egységet, a szólásszabadságot, nem riad vissza a visszamenőleges törvénykezéstől, a törvényhozást törvénygyárrá silányítva ellehetetleníti az önkormányzatokat, megfosztja azokat tulajdonuktól. Ezzel kilátástalan helyzetbe hozza őket, és azokat az embereket, akik nap mint nap becsülettel végzik munkájukat. Mindehhez a köztársasági elnök is asszisztál, amikor megfontolás nélkül írja alá a jogbiztonságot és a demokráciát aláásó, az emberek életét megkeserítő törvényeket."

Ezt követően Lossó Aida és Riczu Péter elnökségi tagok vették át a szót, akik elmondták, hogy egy olyan új köztársasági elnökre lenne szüksége Magyarországnak, aki valóban önálló személyként, s nem bábként reprezentálja hazánkat. Üdvözölték azt az elképzelést, mely szerint az országgyűlés 4/5-ének támogatásával, illetve a nép beleszólásával választanák ki a pozícióra a megfelelő személyt a közeljövőben.

Az esemény végén Király József elnök elmondta, hogy várják a lakossági ajánlásokat is az új köztársasági elnök személyét illetően. A javaslatokat e-mailen ([email protected]), személyesen (Katona József tér 18. - munkanapokon: 08-16 óra között), telefonon (76/322-790) várják.