mesterhazy.hu | Belföld | Szocialista Internacionálé
2013. február 04. 17:11

Együtt a baloldallal a válságkezelésért

Az eurozóna és a globális pénzpiacok válságkezelésének újabb forgatókönyvét írja a Szocialista Internacionálé soron következő nemzetközi tanácskozásán a portugáliai Cascaisban, amelyen a szervezet egyik alelnökeként és delegációvezetőként is részt vesz Mesterházy Attila.


A „Merre tovább?” kérdésre született válaszok és válságkezelő intézkedések újabb állomásához ért a nemzetközi baloldali szervezet, amely új munkacsoportok és közös válságintézkedések bevezetésével kampányt indít a feltörekvő és fejlődő országok gazdasági növekedésének előmozdítása érdekében. Ezek között nemcsak regionális és pénzügyi munkacsoportok kapnak helyet, hanem etikai bizottságok is, amelyek a válságkezelésen túl mintegy óvintézkedésként és prevenciós céllal olyan területeket kívánnak bevonni hatáskörükbe, amelyek megelőlegezik a válságmenedzsment sikerességét.

A kétnapos tanácskozáson hivatalos és baráti találkozók egyaránt lesznek. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és frakcióvezetője találkozik a portugál Szocialista Párt elnökével, Antonio José Seguroval, és megbeszélést folytat a Szocialista Internacionálé elnökével, George Papandreouval is.