Együtt a Városligetért, együtt a változásért

Orbán és Papcsák megy, Mesterházy és Tóth Csaba jön, a liget pedig marad.

Kormányváltó hangulatban kapcsolódhatott ki az a több ezer, többségében családos ember, aki Zuglóba látogatott szombat délután, hogy együtt legyen Mesterházy Attilával, illetve mindazokkal, akik változást szeretnének Magyarországon, de nem szeretnék, ha a Fidesz a Városligetet is „gyökeresen” felforgatná.

Az eredetileg a Városliget megmaradásáért rendezett össznépi dzsembori végül a kormányváltó erők ünnepélyes kampányzáró eseményévé is vált, hiszen Tóth Csaba zuglói képviselőjelölt és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt mellett Mesterházy Attila is tiszteletét tette rajta.

Amikor tudósítónk délután négy óra körül a helyszínre ért, Gáspár Laci már javában táncoltatta kifejezetten fiatalokból álló közönségét. Kissé arrébb gyermek játszóház, Fitness-sátor és bringasátor is volt, szóval, aki véletlenül nem épp a „Hagyd meg nekem a dalt”, vagy a Sose vagy egyedül” című nóta miatt látogatott ki a Ligetbe, az sem érezte magát elveszve.

Ma délután nem érezte magát elveszve az a kislány sem, aki „Szeretlek nagyon!” felkiáltással ölelte át Attilát. (A láthatóan meghatott miniszterelnök-jelölt reakciójáról csak annyit: ő sem maradt adós a szeretettel.) Nem érezték magukat elveszve azok a civil városvédők sem, akiknek a Városligetért indított petícióját Mesterházy Attila is aláírta.

Azért vagyunk ma itt, hogy itt tudjunk lenni négy, sőt 10-20 év múlva is! – jelentette ki a színpadon állva Tóth Csaba, azt pedig már az egyik városvédőtől tudjuk meg, hogy a fővárosban ma az egy főre jutó zöldfelület 11 négyzetméter, pedig legalább 25-nek kéne lennie. Ha a Városligetet felszámolják és a Múzeum Liget projekt megvalósul, még a büntetővel felérő 11-es szám is csak álom marad.

Csakhogy mi nem hagyjuk. Sem azt, hogy ez megvalósuljon, sem Orbánt és fullasztó kormányát a hatalomban.