mszp.hu | Belföld
2019. január 28. 10:59

„Éhes voltam és te megetettél"

„Éhes voltam és te megetettél"
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3. sz választókerületi szervezete, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületével és a Segíts a rászorulókon facebook csoporttal közösen, január 27-én, Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívta, a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán, kivert kutyaként élő felebarátainkat. Kis csapatunk igyekezett,-- ha csak pár órára is--szebbé tenni a térre érkezőknek a vasárnapját.
Tudjuk, nem pótolhatjuk a családi melegséget, és nem is oldhatjuk meg a nyomort, a kilátástalanságot, de hisszük, amit XVI. Benedek pápa mondott: "Az Egyház és a társadalom kincsei a szegények. A testvéreink ők is. Egy társadalom emberiességnek legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével."
 
Úgy hisszük, baloldali emberként ez a legkevesebb, amit megtehetünk.Tiszta szívből és önzetlenül adjuk azt a keveset amire képesek vagyunk,ezért nem is várunk köszönetet. Nem kérdezzük senkitől, hogy kire szavazott, milyen a politikai szimpátiája, az ételosztás nem erről szól. Adunk, mert adni tudunk, örülünk annak, hogy nem az egyre növekvő sorban kell állnunk. Tesszük ezt több mint hét  éve, bízunk abban, hogy talán lesznek mind többen az országban, akik követik példánkat, és nem politikai kampánynak tekintik az elesettek támogatását. Mi azt szoktuk mondani, megette a fene azt a jótékonykodást, amit csak önös érdekek vezérelnek, és nem szívből jön.
 
Az ételosztás költségeit saját magunk fedezzük, ki, ki tehetsége szerint járul hozzá a költségekhez. Vannak akik a munkájukat adják immár nyolcadik éve, vannak akik pár ezer forinttal hozzá is járulnak a költségekhez.
 
A mai ételosztást -nagy örömünkre ---péksüteményekkel, segítette két albán pékség. Hálásan köszönjük a debreceni Future Verona Kft-nek és a miskolci Toti Pékségnek a felajánlásukat. Adományuk jó helyre került, hiszen egyre több a szegény ember, mind többen állnak itt Debrecenben is a sorban ebédre várva. Ma is a nagy hideg ellenére, már a kezdés előtt egy órával közel ötvenen várták, hogy ételt kapjanak. A menü---közkívánatra--töltött káposzta volt, ahogy arról, korábban a sorban állók szavaztak.
 
Az ételosztáson, a nagy hideg ellenére, több mint 150 fő vett részt. A két pékségnek köszönhetően, a meleg ebéd mellett, mindenki különböző finomságokat is kapott, jutott ennivaló vacsorára is.A sorban állók többsége nem akarta elhinni, hogy ilyen gazdagon felpakolva mehet haza. Nem győztek hálálkodni a két pékségnek, igazi felebaráti szeretetről tettek tanúbizonyságot a vállalkozások vezetői.
 
Legközelebb február 24-én várjuk vendégségbe a segítő kézre szoruló embertársainkat.
 
Szabó Zoltánné
a választókerületi szervezet elnöke


Kapcsolódó galéria: Éhes voltam és te megetettél

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »