mszp.hu | Belföld | bíróságok közlemény ügyészség
2016. február 01. 16:08

El a kezekkel a bíróságtól!

El a kezekkel a bíróságtól!
Az igazság nem az, amit a Fidesz a maga alá gyűrt ügyészségnek tollba mond. Az igazság az, amit a független magyar bíróság kimond. A Fidesznek azzal van baja, hogy az ügyészséghez hasonlóan a bíróságnak nem tudja tollba mondani az ítéleteket.
Az utóbbi napokban a Fidesz ezért össztűz alá vette a bírói szerveket, sőt, a parlamenti többségével visszaélve, utólag változtatna meg neki nem tetsző ítéleteket. Ezzel a kormányzó párt eddig soha nem látott mértékben akar visszaélni a hatalmával.
 
A bíróság demokratikus államokban önálló hatalmi ág, amelynek döntéseit a mindenkori kormány és a parlamenti pártok sem az eljárások során, sem utólag nem befolyásolhatják.
 
Az MSZP szerint nem a független magyar bírósággal, hanem a Fidesz demokrácia-felfogásával és a kormánypárt igazságügyi tagozataként működő ügyészséggel van súlyos gond. Felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a független magyar bíróság elleni támadást, és a hatalommal való visszaélés gyakorlata helyett az ügyészség vezetőjét, Polt Péter mondassa le!
 
Tóbiás József,
elnök-frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok