Belföld | diákok tüntetők közlemény
2013. február 19. 10:41

El a kezekkel a diákoktól!

Az MSZP felháborítónak és minden demokratikus hagyomány sárba tiprásának tartja, hogy a diákok jogos felháborodására az Orbán-rezsim megfélemlítéssel válaszol. Az NNI nyomozóinak megjelenése a diáktüntetések színhelyén, majd a diákok kihallgatása egy meg nem történt ügyben, minden szakmai szabályt áthág, és túlmegy minden épeszű erkölcsi határon.

Orbán Viktor éppen úgy viselkedik a diákokkal, ahogy az ő idejében viselkedett a Kádár-rendszer. A különbség csupán annyi, hogy akkor diktatúra volt, ma viszont demokrácia... legalábbis annak kellene lenni. Orbán minden jel szerint nosztalgiával gondol saját diákéveire, ezért vegzálja megalázó
módon a mostani fiatalokat. Lakájmédiájában listáztatja a diákvezetőket, és minden módon megfélemlíti a rendszert kritizálókat. A miniszterelnök a szélsőjobb helyett a diákokat próbálja két pofonnal elkergetni ahelyett, hogy tárgyalna velük.

Az MSZP határozottan elítéli az Orbán-rezsim megfélemlítő módszereit! Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a három év alatt teljesen tönkretett felsőoktatás problémáit vegye komolyan, ne új államtitkárokat nevezzen ki, ne megfélemlítéssel, és politikai háttéralkukkal, hanem valóságos
párbeszéddel rendezze a tarthatatlan helyzetet!

Az világos, hogy a felsőoktatás problémáját a Fidesz-kormány már nem tudja megoldani, de legalább okozzon helyrehozhatatlan kárt, ne vegye el hosszú távra a diákok jövőjét, hanem várja ki türelemmel az MSZP kormányra kerülését!

Török Zsolt,
szóvivő