Belföld | közlemény felsőoktatás Hoffmann
2013. február 04. 16:40

El a kezekkel a felsőoktatástól, el a kezekkel a diákok jövőjétől!

Hoffmann Rózsa, az oktatási ügyekért felelős kereszténydemokrata államtitkár, megyénk listás országgyűlési képviselője vezetésével a kormány már tönkretette a közoktatási és szakképzési rendszert. Dilettáns, akaratos és szolgalelkű rombolásával most a felsőoktatást vette célba.

Egy ma napvilágot látott kormányzati dokumentum szerint elkészült az állami egyetemek és főiskolák idei költségvetési számítása. Ebből az anyagból kiderül: az Orbán-kormány 42 milliárd forinttal kevesebbet szán 2013-ban a magyar felsőoktatási intézményekre. Ennek következtében például a Győr-Moson-Sopron megyei székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem 6,5 milliárddal kap az idén kevesebbet, mint 2008-ban.

A Fidesznek és megyei képviselőinek semmi sem elég. Elvették már több ezer fiatal jövőjét a tandíjas rendszer és a röghöz kötés bevezetésével, a minőségi egyetemekre való bejutás lehetőségének rendkívüli csökkentésével. Most még megyénk nagy hagyományokkal és rendkívüli eredményekkel bíró tudományegyetemi létét is kockáztatják, miközben sok-sok egyetemi dolgozó mindennapos megélhetésének biztonságát sodorják veszélybe.

Felszólítjuk a Fideszt és megyei képviselőit: fejezzék be végre a rombolást! Fékezzék meg végre megyei képviselőtársukat! Felejtsék el az igazságtalan tandíjat, a röghöz kötést és teremtsenek biztonságos jövőt megyénk diákságának, valamint megfelelő infrastrukturális körülményeket megyénk tudományos életének!

Beke Károly,
alelnök, MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége