El a kezekkel a gyógypedagógiai asszisztensek fizetésétől!

Az MSZP felszólítja Kósa Lajost és a luxusvillalakó Fidesz-kormányt, hogy a bürokrácia csökkentésére hivatkozva ne vegyék el szeptembertől a gyógypedagógiai asszisztensek pótlékait! Az MSZP ebben a kérdésben jogszabály-módosítást kezdeményez és minden parlamenti eszközt felhasznál a gyógypedagógiai asszisztensek érdekének védelmében.

Jellemző, hogy a Fidesz-kormány 1700 milliárdos Orbán-csomagja elsőként ismét a legelesettebbeket sújtja. A beteg gyerekeket gondozó gyógypedagógiai asszisztensek már most is csak havi nettó 80 ezer forintért dolgoznak. Ez az összeg a pótlékok elvétele után sokaknál még 20 százalékkal csökkenhet. Ennyiből nem lehet megélni!

Mindezt Kósa Lajos, Szijjártó Péter és a többi luxusvilla-lakó nem érti, de mi arra kérjük a pedagógusokat, és minden jóérzésű magyar embert, hogy legyen szolidáris a gyógypedagógiai asszisztensekkel!

Az MSZP minden törvényi lehetőséget felhasznál azért, hogy a gyógypedagógiai asszisztensek fizetése ne csökkenjen, hanem nőjön, mivel ezek az emberek ezt sokszorosan megérdemlik!

Lukács Zoltán,
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes