El a kezekkel Szombathelytől!

Szombathely városa és Vas megye lassan hozzászokik ahhoz, ha Fidesz politikus érkezik hozzánk, vagy elvisznek tőlünk valamit, vagy ígérnek valamit, amit aztán nem tartanak be.

Az elmúlt évek gazdaságpolitikája, Orbán és Matolcsy gyorsnaszádja nem előre vitte az országunkat, inkább a szakadék felé irányította. Az ország hosszútávú eladósítása a szemünk előtt zajlik; elég csak a drágán kibocsátott államkötvényekre gondolnunk, vagy az orosz gyarmattá válásunkra azzal, hogy 3000 milliárd forint hitelt vett fel tőlük Orbán Viktor. Orbán, aki 5 éve még azt mondta, hogy „hazaárulás, ha valaki az oroszokkal energetikai megállapodást köt”, ma már ezt nemzeti érdeknek látja.

Az államadósság csak nő, a megélhetés pedig még nehezebbé vált.

Itt helyben is sokszor tapasztaltuk az elmúlt években, hogy számtalan esetben a fideszes vagyonszerzés az itt élők érdekeivel kerül szembe. Elég csak a trafik- és ingatlanmutyikra gondolnunk. Továbbá ott van a vát-porpáci repülőtér megépítésének ügye, amit maga Simicska Lajos, a fideszes oligarcha azért akadályozott meg, nehogy a repülők zaja megzavarja őt és a többi fideszes nagyurat vadászás közben.

Emlékezzünk rá, amikor Orbán és Hende legutóbb együtt jártak Szombathelyen, akkor jelentette be Hende Csaba nagy büszkén, hogy Szombathely helyett Pápán hozzák létre a kereskedelmi repülőteret.

Csak remélni tudjuk, hogy a nagy rezsicsökkentő fórumon nem lesz olyan bejelentés, ami miatt ismét elárulva érezzük magunkat!

Emeljük fel együtt a szavunkat, Orbán és oligarchiái ellen! Várunk mindenkit 2013. január 20-án 17 órára a Savaria Mozi mellé, hogy békésen együtt demonstráljunk a kizsákmányolás és a Fideszes ámokfutás ellen!

MSZP Vas Megyei és Szombathelyi Szervezete
Demokratikus Koalíció Szombathelyi Szervezete
Az Együtt 2014 – PM és a Szolidaritás Szombathelyi Szervezete