2012. január 20. 14:02

Elég!

Ez az év aztán jókora szivatóval indul.

Nem elég az egykulcsos adórendszer továbberőltetéséből származó jövedelemcsökkenés. Nem elég az áfaemelés miatti általános drágulás. Nem elég a 450 forint felé száguldó üzemanyagár. Nem elég az erőtlen forint miatti folyamatos árfolyamveszteség. Nem elég az autópályadíjak húszszázalékos emelése.

Nem elég, mert a hírek szerint most az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné az idei költségvetés bevételeit a Matolcsy-féle nemzetgazdaságtalansági tárca. Ez újabb 12 milliárd forint felesleges többletterhet róna a már amúgy is "kormányválságtól" szenvedő autósokra.

Nem elég, mert nem lehet elég. Az elmúlt másfél évben produkált unortodox gazdaságpolitika ugyanis oda vezetett, hogy a 2012-es költségvetés brutális megszorításokkal, a maradék magán-nyugdíjpénztári vagyon államosításával is csak ideig-óráig tartható.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne az átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalókkal, autósokkal, fuvarosokkal, kis- és közepes vállalkozásokkal, nyugdíjasokkal, diákokkal, egyszóval az emberekkel fizettesse meg a bukott gazdaságpolitikája árát!

Elég!

Török Zsolt,
szóvivő