Belföld | alaptörvény
2013. március 06. 17:01

Elég a károkozásból!

Az MSZP már az Alaptörvény negyedik módosításáról szóló tervezet általános vitájának elején rámutatott a kormánypártok nyilvánvaló szándékára, hogy az alkotmányosság alapelveivel szembemenve végképp lerombolják a még nyomokban meglévő jogállami kereteket, felrúgják a hatalommegosztás elvét, durván eltorzítsák a fékek és ellensúlyok rendszerét.

A parlamenti vita további részében azért nem vettünk részt, mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországnak az Európai Unió tagjaként olyan alaptörvénye legyen, amely alapjaiban ellentétes az európai értékekkel.

Az MSZP felszólítja a kormánypártokat, hogy ne tűzzék az Országgyűlés napirendjére az alaptörvény-módosítás zárószavazását és ne fogadják el azt! A szocialista párt a parlamenti napirend megállapításánál ennek megfelelő kezdeményezéssel fog élni. Felszólítjuk a kormánypártokat, hogy ne súlyosbítsák az elmúlt három évben kialakult gazdasági és szociális válságot, jogállamromboló terveikkel ne veszélyeztessék a válságból való hosszú távú kilábalást!

Harangozó Gábor,
az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének szocialista tagja