2011. december 20. 13:06

Elég a kiszámíthatatlan károkozásból!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a kiszámíthatatlan, unortodox gazdaságpolitikájával, és az eddig okozott károkat se az országgal fizettesse meg!

A kormány mindeddig azzal hitegette a hazai vállalkozásokat, no meg az országból tőkét milliárd számra menekítő külföldi befektetőket, hogy a pénzügyi stabilitásról szóló törvénnyel majd előteremti a kiszámítható adózás garanciáit.

Orbán Viktor azonban jövőre sem fogja le jobbkezét: a kormány a jövőben is bármikor bevezethet új adókat, miután – egy módosító javaslattal – csendben kicsempészte az erre vonatkozó jogi biztosítékokat a stabilitási törvényjavaslatból.

Pedig Matolcsy György még vasárnap is úgy nyilatkozott, hogy ”nem lesz jövőre éven belüli adóemelés, ezt nem viselné el a gazdaság”. Ennek ellenére a kormány 2012-ben is akkor és annyit emelhet a vállalkozások, a munkavállalók terhein, amikor és amennyit nem szégyell.

Márpedig egy biztos: nincs az a gyalázatos intézkedés, amelyet a kormány és Fidesz-KDNP-szavazógép szégyellne. Könnyedén nyomnak igent mindenre, ami a törvénygyári futószalagon elébük kerül. Legyen szó akár a maradék magán-nyugdíjpénztári vagyon elvételéről, vagy éppen a Magyar Nemzeti Bank kizsigereléséről.

Szó sincs tehát kiszámíthatóságról. Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a kiszámíthatatlan, unortodox gazdaságpolitikájával, és az eddig okozott károkat se az országgal fizettesse meg!

Burány Sándor,
a Gazdasági és informatikai bizottság tagja,
országgyűlési képviselő