Belföld
2012. december 08. 10:04

Elég a leépítésből!

A kormány két és fél éves gazdasági, foglakoztatási és családpolitikájának eredménye nincs, csak egyre súlyosabb következményei vannak. A legfontosabb: Magyarországnak elege van az Orbán-kormány mindent és mindenkit leépítő gazdaságpolitikájából!

A gazdaság felpörgetésével egymillió új, adófizető munkahelyet teremtünk. Ki ne emlékezne Orbán Viktor és a Fidesz 2010-es választási ígéretére? Az a baj, hogy ennél jóval élénkebben él bennünk a gyulai és a kapuvári húskombinát, vagy éppen a sárvári és az esztergomi mobiltelefon-összeszerelő üzemek tömeges elbocsátásokkal járó leépítései.

Két és fél évvel 2010 után az Orbán-kormánnyal ország oda jutott, hogy a munkahelyteremtő beruházások teljesen befagytak, a gazdasági növekedés hosszú hónapok óta a téli világot idézi, azaz mínuszba fordult, és minden hétre jut legalább egy százas, nem ritkán ezres nagyságrendű munkaerő-leépítés.

Két és fél év után csak a feketemunka és a hátrányos helyzetű térségek terjedéséről, a közmunkaidő azeri mintára történő feldarabolásáról és a foglalkoztatási statisztikákkal való trükközésről lehet beszélni, nem pedig valódi munkahelyteremtésről.

E rombolásnak mihamarabb véget kell vetni. Az MSZP beruházások ösztönzésére és munkahelyteremtésre építő gazdasági kilábalási koncepciója olyan világot ajánl Magyarországnak, ahol minden családban legalább egy ember dolgozik, és a minimálbérek nem veszítenek reálértékükből.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke