mszp.hu | Belföld | Közös akarattal
2022. március 02. 14:38

Elég a putyini információs hadviselésből hazánkban!

A bíróság által is megállapítottan hazudó, most már putyini propagandát is terjesztő közmédia vezetők haladéktalanul távozzanak pozícióikból, hogy vége az emberek valós tájékoztatásával foglalkozhasson a most kormányszócső közmédia – követeli az ellenzék.

Az EBESZ-hez fordult az Egységben Magyarországért, mert a putyini propaganda közmédiás terjesztése, illetve az ellenzéki politikusok teljes kizárása a közmédiából sérti a választás tisztasását – erről tartottak a szövetség politikusai, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Szabó Rebeka, a Párbeszéd képviselőjelöltje, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke és Tompos Márton, a Momentum szóvivője.

„Mi, az Egységben Magyarországért vezetői Márki-Zay Péterrel és a hét szervezettel együtt, tájékoztattuk az EBESZ magyarországi delegációját a helyzetről. Felhívtuk az orbáni kettős beszéd elemeire a figyelmet, és megfogalmaztuk, hogy súlyosan felelőtlen politikai magatartásnak és a választások tisztaságát durván sértőnek tartjuk azt a valótlan kommunikációs kampányt, amit az állami média, a közpénzből fenntartott kormány közeli média és a kormány folytat az ukrán háborús helyzettel kapcsolatban” – jelentette be Kunhalmi.

Hozzátette, az állami média nemhogy nem tesz eleget a kiegyenlített tájékoztatás kötelezettségének, de még ennél is durvábban megsérti a törvényt, amikor szemenszedett hazugságokat, sőt, egyenesen a valóság ellenkezőjét állítja a demokratikus ellenzék programjáról például a NATO-szerepvállalással, a rezsicsökkentéssel, a 13. havi nyugdíjjal és az egészségügyi programmal kapcsolatban.

A választások tisztaságának érdekében tehát a szövetség követeli, hogy most, legalább a kampány utolsó heteiben legalább tartsák be a törvényt, igaz módon és kiegyenlítetten adjanak teret az ellenzék képviselőinek – mondta el Kunhalmi.

Kanász-Nagy Máté, Tompos Márton és Szabó Rebeka hangsúlyozták, a Médiatanácstól független vizsgálatot követelnek, mivel a fideszes kormány és emberei, például a bíróság által is kimondottan hírhamisító MTVA-vezető vagy éppen a törvénysértő M1 hírfőszerkesztő által putyini információs hadviselés zajlik a magyar emberek ellen.

Ígérték, április 3-a után az Egységben Magyarországért a megfelelő korrekciókkal törvényessé és tisztességessé teszi a magyar médiahelyzetet, hogy az az egész magyar társadalom érdekében a valóságot közvetítse.