2011. március 04. 10:05

Elég a szórakozásból!

Sírva vígad a magyar - mondták a régiek. Mondhatják a maiak is, hiszen a Fidesz-KDNP-kormány bőven tesz róla, hogy az embereknek legfeljebb kínjukban legyen okuk a nevetésre.

Szórakoztatásból nincs hiány: a történelemkedvelők nemrég a kormány által szervezett Lenin-szobor árverezésen vehettek részt, a rock and roll rajongók a napokban az össznépi Elvis tér elnevezési verseny lázában égnek, készül a vadonatúj debreceni stadion tervének terve, s a jó állampolgári hangulatról gondoskodik a kormány az otthoni pálinkafőzést legalizáló intézkedésével is.

Hogy a rendészeti dolgozók, nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, munkanélküli- vagy épp szociális segélyen élők kővé dermedve fogadták az Orbán-csomagban bejelentett kíméletlen megszorításokat; hogy a hirtelen jött Elvis elnevezési láz közepette a télen immár közel 180 ember fagyott meg a fővárosban; hogy a túlzott alkoholfogyasztással összefüggő halálesetek száma nő; nos ez a kormányt nem foglalkoztatja. Ő csupán a saját rokonok, barátok foglalkoztatásában érdekelt.

Az MSZP, miközben már várja Deutsch Tamás stadionvédelmi kormánybiztosi kinevezését (az ötmilliárd forintos beléptető rendszer talán megvan még valahol), valamint az Elvis-imitátornak sem utolsó köztársasági elnöki hivatalvezető névadó ünnepségi fellépését, vár a kormány valódi problémákat kezelő intézkedéseire is. A rekordokat döntő üzemanyag- és élelmiszerárak, a devizahiteles családok, a növekvő munkanélküliség gondjának megoldása érdekében tett lépéseket.

Török Zsolt,
szóvivő