Belföld, Gazdaság
2012. december 13. 12:45

Elég az adásrabszolgaságból!

Harmincezer család maradhat televízió és internet nélkül az Orbán-kormány ki- és beszámíthatatlan gazdaságpolitikájának következményeként.

Bejelentése óta mondjuk, hogy a napról napra brutálisabb megszorítások részeként kivetett közműadó is az emberek pénztárcáját fogja vékonyítani. Piaci- és sajtóhírek sajnos azt a balsejtésünket is igazolják, mi szerint az adó a legszegényebb vidéki településen élők számára már nem csupán húsba-, de életbevágó is lesz.

A közműadó jó részét a nagy kábelhálózaton szolgáltató cégek fizetik be (majd hárítják a lakosságra), de a kisebb tévé- és internetszolgáltatók még átmenetileg sem képesek kigazdálkodni a kormány által égre-földre kivetett adót. Emiatt tízezrével maradnak kábelkapcsolat nélkül azok az ország legelmaradottabb részein élő családok, akiknek a tévé és az internet magát a külvilágot jelenti.

A hátrányos helyzetű térségekben élő családok számára a tévécsatornák a menekülőutat jelentik a hétköznapokból. Az internet elérése létkérdés a világháló segítségével dolgozó, vagy munkát kereső emberek számára. A kistelepülések elvágása a külvilágtól brutális társadalmi és gazdasági következményekkel jár, és egyenes út Magyarország további elszegényedéséhez.

A mindennapi élet egyre nagyobb kilátástalansága, - csakúgy, mint a vidéki kábeltévé- és netszolgáltatók csődje - valójában az Orbán-kormány bukása. A kilábalás útja pedig az MSZP gazdasági koncepciója.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő