Elég volt a hazudozásból, elég volt Papcsák Ferencből!

Papcsák Ferenc súlyos szereptévesztésben szenved. A kerületet nem az ellenzékben lévő MSZP-s képviselők, hanem a polgármester irányítja. Az ő kötelessége és felelőssége a zuglói lakosok életének megkönnyítése, hiszen erre kapott bizalmat tőlük. Ennek azonban épp az ellenkezőjét teszi: visszaél ezzel a bizalommal.

Láttuk ezt a zuglói vagyonkezelő körüli botrányoknál, ahová Papcsák Ferenc először bizalmi emberét ültette, majd később a visszaélés gyanús ügyek miatt kénytelen volt feljelentést tenni. A szervezet vezetője ezután távozott posztjáról.  
 
Hallottuk ezt a kiszivárgott hangfelvételen is, ami egy százmilliós vesztegetési ügyet említ szintén a vagyonkezelő vezérigazgatójának asszisztálásával. Vajon a visszaosztásra szánt húsz százalék nem a zuglói emberek zsebét terheli?
 
Papcsák Ferenc elfelejti, hogy a Tóth Csaba által javasolt törvénymódosítások a zuglóiak érdekét szolgálják. Ám a közlekedési csomópontok káoszának P+R parkolókkal való megoldását, ami jelentősen megkönnyítette volna a lakosok életét, úgy szavazták le, hogy azt ellenzékben még ők követelték. A kerületben a Papcsák által kezdeményezett és bevezetett kommunális adót pedig csak a helyi MSZP erőteljes fellépésére vonták vissza.
 
Ezzel szemben az a törvényjavaslat, amit most Papcsák a Városliget elvétele kapcsán benyújtott, a zuglóiakat rendkívül hátrányosan érinti. Kizárja őket a Ligettel kapcsolatos döntésből és azt ingyenesen egy vagyonkezelő kezébe adja. Papcsák eddigi vagyonkezelői tevékenysége miatt ezt a zuglóiak érthető módon erős fenntartásokkal fogadják.
 
Papcsák Ferencnek a zuglói és budapesti polgárok érdekében kellene tevékenykednie. Sajnos eddig ezt nem sikerült bizonyítania. Sokkal jobban megy neki saját haveri körének támogatása. És ne felejtsük, a polgármester neve több botrányban is felmerült, ami joggal vonta maga után a lakosság bizalmának elvesztését. Papcsák érthetően ideges, hogy milyen ügye fog még kipattanni, és zavarja, hogy a zuglóiak jövőre már nem kérnek belőle.
 
Az önkormányzat sajtóosztályának pedig nem dolga, egy országgyűlési képviselőt minősíteni, csak az hogy a kerület dolgaival foglalkozzanak, hiszen közpénzből kapják fizetésüket. Igaz, azt a több mint 200 millió forintot, amit Papcsák Ferenc saját önfényezésére szánt a kézzel irányított kerületi médiában valamire csak el kell költeni.
 
Papcsák ideges reakciójából látszik, hogy számára elkezdődött a kampány és nem bírja elviselni az emberek véleményét. A zuglóiak viszont már Papcsák Ferencre nem kíváncsiak.
 
Kormos Kata,
szóvivő