mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2021. szeptember 22. 12:28

Elég volt a kettős mércéből! – A kormány valamennyi önkormányzatot támogassa, ne csak a fideszes vezetésű kerületeket!

A kormány nem a válságból való kilábalásért küzd és nem is a vírus ellen harcol, hanem a szabad önkormányzatok ellen, aminek egy újabb jele, hogy Budapesten csak a fideszes vezetésű kerületek kaptak összességében több mint 14 milliárdos támogatást.

Félreértés ne essék, nem azzal van baj, hogy azok a kerületek támogatást kapnak, hanem azzal, hogy mindeközben az ellenzéki vezetésű településeken élő több millió honfitársunkat megkárosítják. A gépjárműadóból és az iparűzési adóból származó bevételek elvételével, a szolidaritási adó megemelésével, a különleges gazdasági övezetek kijelölésének lehetőségével ugyanis csupán egyetlen célja van a Fidesznek: a független önkormányzatok megroppantása. Így pedig elveszik a fejlődés lehetőségét a településektől és az ott élő emberektől.

Városaink kifosztása azonban nem kormányzás! Éppen ezért 2022-ben, a Karácsony-kormány megalakulását követően jóvátételt fognak kapni a válsághelyzetben is szorongatott önkormányzatok. A települések visszamenőleg kárpótolást fognak kapni a koronavírus-válság alatt elvont iparűzési adó és gépjárműadó miatti bevételek kieséséért és eltöröljük a különleges gazdasági övezetek kijelöléséről szóló törvényt.

Az MSZP célja az önkormányzatok önállóságának megerősítése. Azt akarjuk, hogy a települések feladatellátási, gazdasági és szakmai önállósággal rendelkezzenek. Az önkormányzatok anyagi helyzetének biztosítása érdekében pedig a kötelező feladataik ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet az állami költségvetésből igazságos rendszerben javasoljuk biztosítani.

MSZP

Bővebb információ: Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő