mszp.hu | Belföld
2021. január 29. 13:34

Eléggé lassú a miniszterelnök felfogása!

„Fájó szívvel kellett igazat adnom a járványügyi szakembereknek” – mondta Orbán Viktor a „köz” rádiójában, 2021. január 29-én, amikor már lassan egy éve tombol a járvány!

Sokba került nekünk ez a késői felismerés! Csaknem 12400 honfitásunk meghalt, sok százezren megfertőződtek, egész gazdasági ágazatok lehetetlenültek el, bedőltek családi vállalkozások, kis- és nagyvállalatok, és majdnem 300 ezer ember elveszítette a munkáját, csak mert Orbán Viktor és a Fidesz-rezsim késve és szűkmarkúan reagált! Nem adott 80%-os bértámogatást a munkahelyek megőrzéséhez, és nem növelte meg sem az álláskeresési járadék időtartamát 3-ról 9 hónapra, sem az összegét legalább 100 ezer forintra. Az Orbán-kormány cserbenhagyta az országot, a járványból pedig gazdasági és megélhetési válság lett!

Ha a Fidesz-rezsim egy évvel ezelőtt meghallotta volna a járványügyi szakembereket, akkor lett volna tömeges és ingyenes tesztelés, szigorú kontaktkutatás, a megfertőződöttek 100 százalékos táppénzt kapnának, az egészségügy pedig felkészülhetett volna járvány második hullámára!

De nem így történt! A Fidesz-rezsim emberei inkább jachtoztak az Adria hullámain ahelyett, hogy felkészültek volna a járvány második hullámára!

Cserbenhagyták az embereket, és a Gazdaságvédelmi Alap 3600 milliárdjának háromnegyedét a saját haveri körüknek adták! Irdatlan méretű lett a hiány, döntően a pazarlás miatt, miközben az egyszerű emberek alig látnak ebből valamit: tönkretett egészségügy, kirabolt önkormányzatok, tönkrement boltosok, vendéglátósok, kisvállalkozók és munkanélküliek tömegei szegélyezik azt az utat, amit a Fidesz épít, önző érdekei mentén! Késlekedés és tétova lépések, no, meg a válság amatőr kezelése, mindannyiunk kárára – ez jellemzi a Fidesz kormányzását!

Járványügyi szakemberek, gazdasági szakemberek egybehangzóan elmondták: a korlátozó intézkedések mellett támogatás is kell a túléléshez! A vendéglátósokat nem egyéves bezárással kell fenyegetni, hanem ki kell fizetni nekik legalább azt a támogatást, amiből felszínen tudnak maradni. Érdekes módon, ha a Fidesz-rezsim Mészáros „nemstróman” Lőrincnek akar pénzt adni, az olajozottan megy! Ne akarja nekünk Orbán bemagyarázni, hogy a vendéglátósoktól visszatartott pénz nem a kormány felelőssége! Elfelejtette, mit mondott tavasszal? Ő vezeti ezt a kormányt, „ezért kapja a fizetését”!

Rengetegen küzdenek azért, hogy megfékezzék ezt a gyilkos vírust: orvosok, ápolók, szociális ágazatban dolgozók. Tisztelet és köszönet a munkájukért! De ők sem tudnak csak a köszönetből megélni! A szép szavakon túl a szociális ágazat dolgozóinak is jár az egyszeri 500 ezer forintos juttatás! Erről miért nem beszélt a kormányfő?

Mindannyian azért szurkolunk, hogy végre visszatérhessünk a normális életvitelünkhöz. Erre már van esély, hiszen előbb-utóbb lesz az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott, biztonságos oltóanyag. Éppen ezért érthetetlen, hogy a miniszterelnök, aki a szigorítások terén „igazat ad a járványügyi szakembereknek”, miért vette ki a vakcinák engedélyezését az egészségügyi hatóság kezéből? Miért akar olyan kínai készítménnyel oltatni, amit nálunk nem vizsgáltak?

Az, hogy egymillió embert más országokban mivel oltanak, az ottani kormány felelőssége!!! A Fidesz-rezsimé meg az, hogy a magyar emberek biztonságos oltóanyagot kapjanak! Ezt a felelősséget áthárítani más országok vezetőire, magyar miniszterelnökhöz méltatlan gyávaság! Ezzel csak a saját alkalmatlanságát árulja el!

Mindenkinek tudnia kell: Orbán Viktornak és a Fidesz-rezsimnek minden eszköze megvan ahhoz, hogy az ország jobb helyzetbe kerüljön! Ehhez kapta a hatalmat, nem a rablógazdálkodáshoz! Kezdjen végre dolgozni az emberek megélhetéséért és egészségéért!