2012. szeptember 19. 16:15

Elérheti a törvény keze a baltás gyilkost kiadó miniszterelnököt?

A hírek szerint az Országos Örmény Önkormányzat vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz Ramil Safarov kiadatása miatt. A lépést üdvözöljük, és kíváncsian várjuk, hogy az ügyészség meg meri-e nevezni az elkövetőt.

Az örmény önkormányzat ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, ám a hetek óta tartó botrány felelőse már ismert: Orbán Viktor.

A miniszterelnök ugyanis elismerte, hogy annak tudatában engedte el a baltás gyilkost, hogy sem a külügyminisztérium, sem az igazságügyi minisztérium nem javasolta, hogy Magyarország kiadja Ramil Safarovot Azerbajdzsánnak, mert ott már évek óta nemzeti hősként tisztelik, és várhatóan elnöki kegyelemben részesítik.

Az ügy körülményei túlságosan gyanúsak ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk annak lehetőséget: a gyilkost valamiféle ellenszolgáltatásért cserébe hagyta futni a miniszterelnök. Tovább táplálja a gyanút, hogy ma már azt is tudjuk, Azerbajdzsánnal úgy folytatódnak a gazdasági kapcsolatok, mintha mi sem történt volna.

A tények tudatában reméljük, hogy a feljelentés nyomán a nyomozó hatóságok alaposan, nagy körültekintéssel végzik majd a munkájukat és mielőbb megnevezik a felelőst ebben a szégyenteljes ügyben.


U.i.: a Miniszterelnökség címe: 1055 Bp., Kossuth Lajos tér 1-3.