2012. augusztus 21. 10:28

Élet az átadás után

Az eddigi luxusberuházások után a CsabaPark-projekt jó lehetőséget kínál a turizmus fejlesztésére.Azonban – mind minden fejlesztésnek – ennek is átgondoltan, rendszerbe foglaltan, célszerűen kell megvalósulnia. Az MSZP Békéscsabai Szervezete szerint ez a rendszer az attrakció – szolgáltatás – szállás hármassal írható le.

Olyan idegenforgalmi politikát kell kialakítani, amely Békéscsaba és a régió adottságait, sajátosságait tartja szem előtt. A Békéscsabától idegen turisztikai elemek helyett elsődleges cél a helyi adottságokban rejlő lehetőségek kiaknázása. Ehhez elsősorban attrakciók kellenek, melyek felkeltik a turisták érdeklődését.

Ez elegendő lehet a vendégek Békéscsabára csábításához, de ahhoz, hogy jól érezzék magukat városunkban és visszatérő látogatóink legyenek, magas színvonalú szolgáltatások kellenek. Csak ezek megvalósítása után lehet szállásfejlesztésben gondolkodni. 

Ha az önkormányzat komolyan gondolja a turizmus fejlesztését, akkor olyan környezetet kell teremtenie, mely ösztönzi a befektetéseket. A turisztikai beruházásokhoz is a helyi vállalkozók bevonásával, az ő elképzelésiek, ötleteik megismerésével érdemes hozzákezdeni.

Azt most is hangsúlyoznunk kell, hogy Békéscsaba számára minden forint hasznos, ami pályázatokon keresztül érkezik. Így a CsabaPark-projekttel kapcsolatban is elismerésre méltó, hogy száz százalékban támogatott beruházásként valósul meg.

De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ennek a gasztronómiai- és élményparknak is lesznek fenntartási költségei melyet a városnak kell kigazdálkodnia. Ezért ezúton kérdezzük Békéscsaba polgármesterétől tudják-e, hogy mennyibe fog kerülni a városnak a létesítmények fenntartása? Készültek-e tervek arra vonatkozóan, hogy miként lehet a későbbiekben nyereségesen működtetni a parkot? Milyen programokat és vásárokat terveznek lebonyolítani a fesztiválcsarnokban? Mert arra nincs szüksége városunknak, hogy legyen egy ürességtől kongó fesztiválcsarnok és egy veszteséges a Csaba-Park-projekt.

Kérjük, tájékoztassa a lakosokat ezekről a kérdésekről, mert joguk van tudni, hogy a városunk érdekeit valóban szolgáló, értéket teremtő beruházás, vagy ismét egy látványberuházás valósul meg, amely tovább növeli eladósodottságunkat.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének nevéb
Miklós Attila,
elnök