2011. december 15. 10:38

Életükben először jártak Miskolcon…

Az MSZP megyei nőtagozata Karácsonyi mosoly címmel szervezett ünnepséget a megyében élő hátrányos helyzetű gyermekek számára a napokban.


A rendezvényt megelőzően ajándékgyűjtési akcióba kezdtünk: három héten keresztül vártuk a könyveket és a játékokat a felajánlóktól, hogy adományaikat – egy kis ajándékcsomaggal együtt – átadhassuk majd a gyerekeknek. Szerencsére nagyon sok értékes és érdekes holmi érkezett, így nem csoda, hogy a Szikszóról, Csenyétéről, Kazincbarcikáról, Vilmányból, Rudabányáról, Szerencsről, Edelényből Miskolcra érkező, a helyiekkel együtt összesen 80 gyerek nagyon örült az ajándékoknak.


Az ünnepséget feledhetetlenné tette az is, hogy maguk a gyerekek is nagy lelkesedéssel, egyéni produkciókkal készültek az eseményre: a színpadon ki-ki a saját kedvenc versével, dalával lepte meg a szervezőket, s természetesen a többi gyereket. Az akciónk – hála az adományozóknak, a segítőknek – tényleg elérte a célját: mosolyt csalt a gyerekek arcára. Akik közül sokan életükben először jártak Miskolcon…

Az MSZP megyei nőtagozata