vagy.hu/mszp.hu | Belföld | Semmelweis nap
2015. július 02. 09:20

Életünk a tét! Látlelet a magyar egészségügy helyzetéről a Semmelweis-nap alkalmából

Életünk a tét! Látlelet a magyar egészségügy helyzetéről a Semmelweis-nap alkalmából címmel tartott sajtótájékoztatót Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője július elsején délelőtt a Klinika főbejáratánál.

Elvándorlástól sújtott, pénztelen terület ma az egészségügy Magyarországon, ebben a rendszerben senki nem érzi jól magát. Ezért is támogatja az MSZP az egészségügyi dolgozók bérének azonnali ötven százalékos emelését.

Pénz nélkül az egészségügyben nincs miről tárgyalni – mondta Tukacs, majd kifejtette nézeteit az olimpia magyarországi megrendezésének esélytelenségéről, így az ettől várt pénzbevételek egészségügyre ígért felhasználásának cinizmusáról.

Az országgyűlési képviselő kitért a menekültügyre is. Szerinte összeurópai megoldást kell találni erre a súlyos problémára. A sajtótájékoztatón szót kért Juhászné Lévai Katalin helyi szocialista politikus, aki a „maximális humánum” szükségességéről beszélt.

Az érdeklődők között hajléktalanok is voltak, közülük az egyik megkérdezte, hogy mit tegyen, hová menjen egy magyar otthontalan, s talán nincs rendben, hogy a külföldről érkező menekültekre rengeteg pénzt fordítanak, rájuk, a helyiekre meg semmit. Tukacs István a felvetésre azt mondta, nagyon örülne, ha egy kormányzati ember meghallgatná a hajléktalanokat, szembesülne a gondjaikkal.