2012. február 25. 10:49

Elfelejtett munkahely

Békéscsaba polgármesterén mostanában a leterheltség jelei mutatkoznak. Vantara Gyula kezd feledékennyé válni. Felvette a 116 ezer forint lakhatási támogatást annak ellenére, hogy haszonélvezeti jogot gyakorol egy budapesti ingatlanon. Továbbá a vagyonnyilatkozatából kimaradt városunk vezetéséért kapott fizetése. Azaz a vagyonnyilatkozat kitöltése közben Vantara Gyula konkrétan elfelejtette, hogy 2006 óta polgármesterként vezeti Békéscsabát. 

Nem jutott eszébe az a város, amelynek polgármesteri hivatala a munkahelye (lenne). Megfeledkezett arról a megyeszékhelyről, amelynek lakosai már számtalanszor keresték meg problémáikkal és aggodalmaikkal. Elfelejtette megemlíteni azt a várost, amelynek vezeti a képviselő-testületi üléseit.

Számítani lehetett erre hiszen Vantara Gyula ideje nagy részét Budapesten az Országházban tölti, így kevesebb időt tud Békéscsaba vezetésére áldozni. Ritkábban jár be a polgármesteri hivatalba, kevesebb ideje marad meghallgatni a lakosok problémáit és azokban érdemi intézkedést kezdeményezni. Így nem csoda, ha az is kiment a fejéből, hogy Békéscsaba polgármestereként arra kapott felhatalmazást, hogy városunk fejlődését előmozdítsa.

Mindezek után felsejlik előttünk a lovak és a fenék régről ismert problémája. A feledékenységből arra következtethetünk, hogy Vantara Gyula nem tud mindkét lovon biztosan ülni. Felmerül a kérdés, hogy tényleg olyan polgármesterre van-e szüksége Békéscsabának aki annyira nem tartja számon ezt a tisztséget, hogy vagyonnyilatkozatában elfelejti megemlíteni az érte kapott juttatást?

 

Az MSZP békéscsabai szervezete nevében:                  
               
Miklós Attila,                    
elnök, önkormányzati képviselő                                    

Hrabovszki György,
alelnök, önkormányzati képviselő