mszp.hu | Belföld | közlemény szélsőjobb
2016. február 17. 15:28

Elfogadhatatlan a szélsőjobboldali pánikkeltés – az MSZP belügyminisztériumi vizsgálatot követel Tiszavasváriban

Elfogadhatatlan a szélsőjobboldali pánikkeltés – az MSZP belügyminisztériumi vizsgálatot követel Tiszavasváriban
Tiszavasvári jobbikos vezetése Érpatak szélsőjobboldali polgármesterét, valamint Orosz Mihály Zoltán félkatonai szervezetét hívta rendet tenni a városba. A Becsület Légiójával kötött önkormányzati együttműködést Volner János Jobbik-alelnök üdvözölte.
A döntéssel a Jobbik nem csak azt ismerte be, hogy az országos cukikampányt csak a szélsőjobboldalt elutasító mérsékelt választók megtévesztésére találta ki, hanem azt is, hogy képtelen a várost feszítő problémahalmaz kezelésére. 
 
Közel 6 év Fidesz-kormányzás után ma a szociális feszültségek csökkentése a helyi közösségek irányítóinak legfontosabb feladata. Tiszavasvári példája ugyanakkor azt bizonyítja, hogy a Jobbik csak a konfliktusok kiélezésére képes, a kezelésükre alkalmatlan.
 
Ha Magyarország jogállam lenne, nem fordulhatna elő, hogy bárkit a cigány származása miatt félelemben tartson a helyi hatalom. Felszólítjuk a Jobbikot, hogy fejezze be a város roma közösségének megfélemlítését! Az önkormányzatok felügyeletéért felelős Belügyminisztériumtól pedig azt várjuk, hogy haladéktalanul folytasson le törvényességi vizsgálatot a Fülöp Erik által vezetett település ellen!
 
Teleki László,
országgyűlési képviselő