mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. június 30. 12:25

Elfogadhatatlan az önkormányzatok kisemmizése!

Folytatódik a fideszes einstand: Göd után Dunaújvárost fosztja ki a kormány „különleges gazdasági övezet” kijelölésével. Az ellenzéki vezetésű város helyett így a fideszes megyei közgyűlés kapja meg a Hankooktól és a többi odatelepült cégtől származó iparűzési adóbevételt. Még a város pénzéből megvett ipari terület is a megyei közgyűlés fennhatósága alá kerül. Mi ez, ha nem rablás?

A Fidesz a járványhelyzet kihasználva törvénybe iktatta a lopást. Most minden egyes dunaújvárosi lakos zsebéből évi 100 ezer forintot vesz ki, az után, hogy a gépjárműadó elvonásával már jelentős bevételkiesést okozott valamennyi önkormányzatnak.

Egyértelmű, hogy a „különleges gazdasági övezetek” nem a fejlődést vagy az adóbevételek igazságosabb elosztását szolgálják. Legfőbb céljuk az ellenzéki önkormányzatok megroppantása, a befolyó pénzzel pedig dúsan támogathatják tovább a fideszes oligarchákat.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja ezt a rablópolitikát! Elfogadhatatlannak tartjuk az önkormányzatok kisemmizését, és minden lehetséges módon fel fogunk lépni a Fidesz kicsinyes bosszúpolitikája ellen!

Nincs hova hátrálni! Meg kell állítanunk a Fideszt! A kormányváltásért és a korszakváltásért állj mellénk, az előválasztáson pedig támogasd az MSZP-Párbeszéd jelöltjeit és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét!

A dunaújvárosi einstandról olvasd el a Népszava cikkét itt: bit.ly/3h44Mv2