mszp.hu | Belföld
2023. augusztus 24. 17:20

Elfogadhatatlan, hogy a kormány továbbra is csak az akkumulátorgyárakban látja a jövőt

Elfogadhatatlan, hogy a kormány továbbra is csak az akkumulátorgyárakban látja a jövőt
A mai Kormányinfón Gulyás Gergely egyértelművé tette, hogy a kormány továbbra is elkötelezett az akkumulátorgyárak telepítése mellett. A kormány álláspontja szerint ezzel a már jelenleg ittlévő autóipart szeretnék itt tartani a következő évtizedekben is.

Aggályos azonban, hogy a kormány komoly költségvetési forrásokat biztosít az akkumulátorgyárak létesítéséhez, amelyben bevallottan külföldi vendégmunkásokat fognak majd dolgoztatni, ehelyett a kormány a munkahelyteremtésre szánt forrásokból támogathatná olyan álláshelyek létesítését is, amely vonzó alternatíva lehetne a külföldre vándorolt magyar fiatalok számára. 

Az MSZP álláspontja szerint csak akkor szabad engedélyezni az akkumulátorgyárak létesítését, ha azt a helyi népszavazáson az ott élő lakosság is támogatja, továbbá ha az ott dolgozók személyi és anyagi biztonsága is biztosított. Félő, hogy a kormány a külföldi munkavállalókkal az itthoni béreket kívánja letörni és a távol-keleti munkakultúrát kívánja itthon meghonosítani. A munkavállalók biztonságát csak az erős munkavállalói érdekképviseleti szervek és a munkavédelmi ellenőrzések tudnák garantálni. 

Az MSZP továbbá elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány még mindig a kommunizmust hibáztatja az alacsony fizetésekért, miközben 13. éve a Fidesz van kormányon. Itt az ideje, hogy a kormány érdemi intézkedéseket tegyen a fizetések felzárkóztatása érdekében. 

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok