Gazdaság, Külföld | EU-büdzsé 2014
2013. április 17. 17:13

Elfogadta az EP 2014-es költségvetése tervezetét

Üdvözli Herczog Edit, hogy az EP közösen és hatékonyan kidolgozott büdzséjét elfogadta a plenáris ülés szerdán. A képviselő szerint a legfontosabb, hogy a jövőre esedékes választás és a horvát csatlakozás többletköltségeit biztosítsa a tervezet.

„Már az elmúlt három évben is szigorúan gazdálkodtunk, nagyon sok területen befagyasztottuk vagy csökkentettük kiadásainkat és ezt a politikát folytatjuk 2014-ben is” – fogalmazott Herczog Edit a szavazást megelőző vitában. Ugyanakkor a 2014-es év különlegességére hívta fel a figyelmet a képviselő, hiszen jövőre EP-választások lesznek, és ebből új feladatok és többletköltségek is következnek.
 
„Üdvözlöm, hogy mind az EP, mind az EP politikai pártjai a széleskörű mozgósítást tervezik, hogy növeljük a választási részvételt, és az is jó hír, hogy ehhez forrásokat biztosít a megszavazott büdzsé” – állítja Herczog, aki szerint a horvát csatlakozás egyszeri költségei is örömteliek, hiszen „minden új családtagnak örülnünk kell”.
 
A 2014-es büdzséről szóló jelentés társ-jelentéstevője úgy fogalmazott, a megszorítások mellett nem engedhetünk a munka színvonalából, ezért lényeges, hogy folyamatosan modernizáljuk a folyamatokat, mindemellett javítsuk a munkakörülményeket, hiszen felelősséggel tartozunk az EP-ben dolgozó munkaerőért.