mszp.hu
2018. március 13. 14:55

Elhatárolódás Lázár János bécsi videójától az Európai Parlament plenáris ülésén

Az Európai Parlament valamennyi plenáris ülésén, az ún. „egyperces felszólalások” keretében hívják fel a képviselők az Európai Parlament figyelmét a politikai jelentőséggel bíró ügyekre. Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő tegnap, a strasbourgi plenáris ülésén Lázár János elhíresült és szégyenteljes bécsi videójától határolódott el a magyarok nevében. A németül elhangzott felszólalás magyar nyelvű szívességi fordítását alább találják:

„Az elmúlt napokban az osztrák és magyar közbeszéd egyik fő témája Lázár János, Orbán Viktor Miniszterelnökségét vezető miniszter Bécsben készült videója volt. Orbán minisztere olcsó, gyűlöletkeltő kampányuk részeként úgy próbálta beállítani Bécset, Európa egyik legszebb városát ebben a videóban, mintha a Favoriten kerületben apokaliptikus körülmények uralkodnának. Arról igyekezte szavazóit meggyőzni, hogy az egyébként láthatóan tiszta utcák szeméttel vannak borítva, ami annak köszönhető, hogy Bécs ezen kerületében már csupán migránsok élnek, akik kiszorították a tősgyökeres bécsieket.

Mi magyar és egyben európai demokraták sokasága szeretnénk tudatni a megsértett bécsiekkel, az osztrák és európai barátainkkal, hogy a magyarok többsége nem szavazott erre a kormányra. Ez a kormány csalással és korrupcióval bitorolja a hatalmat Magyarországon. Gyűlöletkeltő beszédeik miatt végtelenül szégyelljük magunkat, és elnézést kérünk nem csak a bécsiektől, de minden európai polgártól, továbbá az ENSZ-nél, valamint a Bécsben működő más nemzetközi szervezetekben dolgozó embertől, akiket az Orbán-kormány főminisztere durván megsértett.”

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21