MTI/mszp.hu | Belföld | országgyűlés parlament
2017. november 06. 18:54

Elherdálta a deviza károsultak pénzét is az MNB

Elherdálta a deviza károsultak pénzét is az MNB
Ülésezett a Parlament.

A kormányoldal támogassa az ellenzék devizahiteleseket segítő javaslatait!

Szakács László MSZP-s képviselő arra szólította fel a kormányoldalt, hogy támogassa az ellenzék devizahiteleseket segítő javaslatait, köztük azt, hogy ha a hitelfelvételkor a bank elfogadta az ingatlant fedezetnek, akkor annak elárverezésekor is legyen ez elég a pénzintézetnek. Azt is javasolta, hogy román példa alapján a felvételkori árfolyamon és kamatszinten fizethessenek a devizaadósok.

Miért "védik" Farkas Flóriánt?

Teleki László azt kérdezte a kormány képviselőjétől, "miért védik" Farkas Flórián fideszes képviselőt, a Lungo Drom vezetőjét. Ki kellene vizsgálni, Farkas Flórián "hova tette az állami forrásokat" - mondta.

Hogyan fejlődik a pincehelyi egészségügyi ellátás?

Heringes Anita a pincehelyi kórház aktív ágyainak megszüntetéséről és a szakrendelések máshová telepítéséről beszélt, megjegyezve: az itt élőknek Tamásiba kell átjárni, de még ott sem megfelelő az ellátás. Ez a szakellátás fejlesztése? Ehhez kellett 200 millió forint? - kérdezte.

Miért engedik a hospice ház bezárását?

Bangóné Borbély Ildikó azt kérdezte, miért engedik, hogy bezárják az ország egyetlen felnőtteket szolgáló hospice házát. Valóban nincs a költségvetésben 50 millió forint a haldokló betegeket segítő alapítvány támogatására? - firtatta.

Levonták a Quaestor-ügy tanulságait?

Horváth Imre arról érdeklődött, hogy a kormány levonta-e a Quaestor-ügy tanulságait. Mint mondta, ebben önkormányzatok is nehéz helyzetbe kerültek, ezzel összefüggésben Újpesten például több szabálytalanságot is megállapított az Állami Számvevőszék. Azt is kérdezte, biztosított-e az önkormányzatok hatékony törvényességi felügyelete.

Folyamatosan csökken az ország versenyképessége

Józsa István azt mondta, folyamatosan csökken az ország versenyképessége, Magyarország hét helyet csúszott vissza egy a napokban közzétett versenyképességi rangsorban.

A jegybank elnöke beszámoló helyett politizál

Bárándy Gergely szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank vezetése helyett fideszes kifizetőhellyé tette a jegybankot. Az MNB elnöke a beszámolója helyett politizál, a devizakárosultak megsegítése helyett ezen forrásokból milliárdokért műtárgyakat, perzsaszőnyegeket vásárol. Ez példátlan egy európai demokráciában - fogalmazott a szocialista képviselő.

Miért nem válaszol a kormány a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kérdésekre?

Az MSZP-s Mesterházy Attila azt kérdezte, hogy miért utasítják vissza sorozatosan a letelepedési kötvények ügyében feltett írásbeli kérdéseit arra hivatkozva, hogy nem érintenek kormányzati hatáskört. Miért bujkálnak, mitől félnek? - tette fel a kérdést.