mszp.hu | Belföld
2021. március 10. 15:42

Dr. Tarcsi Gyula emlékére

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy március 5-én, 71 éves korában a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményeiben elhunyt dr. Tarcsi Gyula nyugalmazott államtitkár.

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd egyetemi doktori fokozatot a munkaerő mobilitását elemző disszertációjával.

1986 és 1992 között az Expressz Ifjúsági és Diák Utazási Iroda igazgatója, majd különféle vállalkozások menedzsere volt.

2005-ben az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjáért felelős miniszteri biztosi feladatot kapott a  Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban. 2006-ban ugyanezen minisztérium közigazgatási államtitkárává nevezték ki, majd a kormányzati struktúra átszervezésével a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára lett, 2008-ban a Miniszterelnöki Hivatal igazgatási szakállamtitkári pozíciójába került.

2010-ben ment nyugdíjba, de változatlanul aktív maradt több területen; a Pécsi Tudományegyetem felnőttképzési karának óraadó tanára volt, a Kincses Kalendárium szerkesztőségét pedig külső munkatársként segítette tanácsaival.

Temetéséről családja később intézkedik.