mszp.hu | gyász
2016. február 12. 12:20

Elhunyt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője

Elhunyt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője
Életének 68. évében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a miskolci Semmelweis Kórház egykori igazgató-főorvosa, szakmai igazgatója.

Koleszár Lajos 1973-ban szerzett orvosi diplomát. Kezdetektől a miskolci Semmelweis Kórházban dolgozott, 1978-tól már belgyógyász szakorvosként. Ezt követően adjunktusi, majd részlegvezető főorvosi beosztásban végezte munkáját. 1995 és 2008 között az intézmény igazgató-főorvosaként, majd a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház  létrejöttével szakmai igazgatóként tevékenykedett. Intézményvezetése alatt készült el és kezdte meg működését például az új, világszínvonalú Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum. Ő maga egészen nyugdíjba vonulásáig dolgozott a miskolci kórházban.

Koleszár Lajos 1989 októbere óta volt tagja a Magyar Szocialista Pártnak. Az 1994. évi országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú, Miskolc központú választókerületében szerzett mandátumot, négy évvel később pedig az MSZP megyei területi listájáról jutott be a parlamentbe.

2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja, az egészségügyi bizottság elnöke volt.

Búcsúztatás utáni utolsó útjára – kérésének megfelelően – szűk családi körben kísérik el.

(Fotó: boon.hu)