mszp.hu | Belföld
2020. február 22. 00:44

Elindította „Esélyteremtő állam”programját az MSZP – szociális alappal segítik a rászorulókat Szegeden

Elindította „Esélyteremtő állam”programját az MSZP – szociális alappal segítik a rászorulókat Szegeden
A szocialisták szerint az országnak azokra is szüksége van, akik kevesebb eséllyel indulnak.
Ennek szellemében idén már több mint egymilliárd forintra nőtt Szegeden az MSZP „Esélyteremtő állam”-stratégiája mentén a rászorulók szociális támogatása – erről tartott sajtótájékoztatót Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, és Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője, péntek délután Szegeden.
 
„Az MSZP „Esélyteremtő állam” stratégiája támogatja az ország önkormányzatait, hogy a településeken esélyteremtő támogatásokat nyújtsanak, hiszen nem működhet a csak nagyon gazdagok és szegények társadalma” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
 
Szabó Sándornak, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője a megvalósult támogatásról számolt be. „A szocialista vezetésű Szeged elsőként segített a rászorultaknak és segít 2015 óta, amióta a kormány kivonult a teljes szociális ellátórendszerből. Már elsőre is 400, majd 500, aztán 600 millió forintos keretet biztosított, és büszkén jelenthetem be, hogy a szocialista képviselőcsoport támogatásával a mostani költségvetésben már egy 1 milliárd 50 millió forintos szociális büdzsé áll a rászorultak támogatására”. 
 
Szabó elmondta, ebben benne van az a két támogatás is, amit tavaly vezettek be, ami 44.000 embert érint, egész pontosan 34.000 nyugdíjast és 10.000 általános iskolást. „Az a célunk, és ezzel bátorítanánk minden ellenzéki, de nem csak ellenzéki települést, hogy hasonlóan gondolkodjanak polgáraikról, hasonlóan becsüljék meg az ott élőket, és legalább ilyen mértékben támogassák őket!”
 
Tóth Bertalan, a szocialisták pártelnöke hozzátette, „Mi egy olyan országban hiszünk, ahol mindenkire szükség van, ahol mindenki számít, azok is, akiknek kevesebb esély adatott a felemelkedésre. Gratulálunk Szeged önkormányzatának ahhoz, hogy ilyen lépéseket tett!”